doa mustajab

Doa Pembuka 12 Pintu. Baca Selepas Setiap Solat Agar Allah Bukakan Semua Pintu RahmatNya

Doa pembuka 12 pintu rezeki adalah doa yang digalakkan untuk anda jadikan amalan harian.

Anda boleh amalkan doa ini pada bila-bila masa sahaja. Sama ada setiap kali selepas menunaikan solat, sebelum tidur atau ketika memandu dalam perjalanan pergi kerja.

Jangan berputus asa ketika doa-doa atau amalan anda belum dijawab kerana ada orang yang cepat doanya terkabul dan ada juga yang lambat terkabul itu.

Pastinya Allah SWT memiliki rencana terbaik untuk kita sebab Alla Maha Mengetahui., hanya Dia yang tahu apa yang baik untuk kita.

Ketika anda memohon dengan sungguh-sungguh, yakin kepada Allah, dan berbaik sangka kepada Allah Insya Allah apa saja hajat anda akan segera dikabulkan.

Penuhi hajat orang lain (membantu orang lain), maka Insya Allah Allah pun akan memenuhi hajat kita.

Berikut Doa Pembuka 12 Pintu Rezeki Paling Mustajab dan cara mengamalkannya :

Dirikan sholat tahajud 2 rakaat ditambah sholat witir 2 rakaat, sesudah memberi salam baca Asmaul Husna sebanyak 999 kali lalu baca selawat sebanyak 100 kali.

Terus baca doa berikut ini :

Doa Pembuka 12 Pintu Rezeki Paling Mustajab

ALLAHUMMAF TAHLII ABWAABAL KHOIRI, WA ABWAABA SHOLAAMATI, WA ABWAABAS SHIHATI, WA ABWAABAN NIA’MATI, WA ABWAABA BAROKHATI, WA ABWAABAL QUWWATI, WA ABWAABAL MAWADDATHI, WA ABWAABAR ROHMATI, WA ABWAABAR RIZKHI, WA ABWAABAL ‘ILMI, WA ABWAABAL MAGHFIROTHI, WA ABWAABAL JANNATHI YAA ARHAMARROOHIMIIN.

Artinya : Ya Allah…. !! Bukakanlah untukku, pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesehatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu-pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Ya Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Setiap pagi sebelum ke tempat kerja, lakukan sholat dhuha sebanyak 4 rakaat dengan 2 kali salam.

Besar manfaatnya. Untuk sesiapa yang mendirikan sholat dhuha sebanyak 4 rakaat maka Allah akan mencukupkan baginya untuk hari itu.

Selamat Beramal ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge