drama melayu

Drama Takdir Yang Tertulis Episod 1 Hingga 15 (Episod Akhir)

Drama Takdir Yang Tertulis yang disiarkan di TV3 setiap Isnin hingga Jumaat pukul 10 malam makin mendapat perhatian ramai. Drama yang ditayangkan di slot Samarinda ini adalah hasil karya dan arahan pengarah hebat Shahrulezad Mohameddin. Dibintangi oleh Nad Zainal, Nazim Othman, Elvina Mohamad dan ramai lagi.

Drama yang dikaitkan dengan drama popular Korea, The World of The Married ini sentiasa menjadi ‘trending’ dan menjadi bualan netizen yang rata-rata meluat dan sakit hati menonton watak Ruhila dan Azlan.

Sinopsis Drama Takdir Yang Tertulis

Drama ini mengisahkan kisah rumahtangga Juweta dan Azlan yang selalu ada masalah dan pergolakan. Hubungan mereka hampir musnah gara-gara orang ketiga. Jalan cerita Takdir Yang Tertulis ini nampaknya makin menarik apabila Azlan sebenarnya sudah berkahwin dengan wanita lain. Siapakah isteri baru Azlan?

Takdir Yang Tertulis Episod 1-9

Juweta, Azlan, Ruhila dan Ean belajar di kolej yang sama. Ean kawan baik Azlan dan Ruhila kawan baik kepada Juweta. Ean dan Ruhila bercinta dan pada masa yang sama mereka nak kenalkan sahabat baik masingmasing. Namun Azlan lebih sukakan Ruhila walaupun dia tahu Ruhila adalah kekasih Ean. Jalan cerita Takdir Yang Tertulis ini nampaknya makin menarik apabila Azlan sebenarnya sudah berkahwin dengan wanita lain. Siapakah isteri baru Azlan?

Konflik timbul apabila Che Salmah yang kononnya bekas kekasih kepada ayah Juweta ingin membalas dendam kepada Juweta dan mahu merampas harta Juweta yang kononnya hak dia. Che Salmah berpakat dengan peguam Hakim dan Azlan untuk menjatuhkan Juweta.

Akibatnya, Juweta hilang rumah, suami, hak dalam syarikat dan anak dalam sekelip mata. Azlan tidak tahan lagi dengan Juweta yang tidak pernah menghormatinya sebagai suami, telah melafazkan cerai terhadap Juweta. Berasa dikhianati, Juweta nekad untuk ke pejabat dan memecat Azlan yang bekerja bersamanya.

Tetapi, tibanya Juweta di pejabat, Juweta terkejut saat melihat kehadiran peguam syarikat untuk membawa khabar buruk. Malah, sahabatnya sendiri , Ruhila (Elvina Mohamad) telah mengkhianatinya dengan cara yang paling kejam – iaitu menjadi madunya!

Juweta mula membenci Ruhila kerana tidak menyangka Ruhila sanggup menikam belakang dan merampas suami kawan baiknys sendiri. Selepas 7 tahun, Ean muncul kembali. Ean nekad mahu membantu Juweta dapatkan balik Mika dan hak Juweta. Ruhila terkejut dan cemas takut rahsia terbongkar.

Azlan ni sanggup buat apa saja asalkan Ruhila dengan dia sampaikan dia tak tahu yang Che Salmah dan Ruhila menipu dia mengatakan Mika anak dia dengan Ruhila.

Azlan adalah pak sanggup sebab Ruhila dah mengandungkan anak Ean.

Pada awalnyam Che Salmah menolak Ean sebagai menantu sebab miskin, belajar tak habis dan takde keje tetap. Naik motor ex5 je.

Che Salmah perangkap Ean, upah perempuan untuk tidur dengan Ean. Apabila Ruhila ke rumah Ean untuk beritahu yang dia mengandungkan anak Ean, Ruhila ternampak Ean berada di atas katil bersama perempuan lain.

Ruhila sangkakan Ean curang. Dalam masa yang sama Azlan ni yang kemaruk sangat dengan Ruhila pergi ke rumah Ruhila untuk melamar Ruhila (waktu tu Azlan dah kawen dengan Juweta).

Che Salmah setuju sebab dia tahu Juweta isteri Azlan, lagi senang dia nak balas dendam rampas harta.

Mampukah Ean menolong Juweta dan apakah reaksi Azlan apabila mengetahui Mika bukan anaknya dengan Ruhila? Pasti ramai tidak sabar menantikan episod seterusnya.

Waktu Tayangan Drama Takdir Yang Tertulis

Begitulah serba sedikit info yang boleh kami kongsikan di sini.

Bagi anda yang masih belum menonton drama penuh konflik ni, pastikan duduk di depan televisyen masing-masing tepat pada jam 10 malam, setiap hari Isnin hingga Khamis! 

Tonton Online Drama Takdir Yang Tertulis

Episod 1 | Episod 2 | Episod 3 | Episod 4 | Episod 5 | Episod 6 | Episod 7 | Episod 8 | Episod 9 | Episod 10 | Episod 11 | Episod 12 | Episod 13 | Episod 14 | Episod 15

Dari Episod 1 hingga ke Episod Akhir drama Takdir Yang Tertulis menjadi trending setiap hari. Diharap, drama Aku Yang Kau Gelar Isteri yang menggantikan drama ini di Slot Samarinda TV3 turut mendapat sambutan hebat sebegini.

3 Replies to “Drama Takdir Yang Tertulis Episod 1 Hingga 15 (Episod Akhir)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge