buat duit

7 Program Referral Di Malaysia Boleh Jana Pendapatan. Program Ke-5 Beri Pendapatan 20% Setiap Bulan Selama 4 Tahun.

Hari ini, penggunaan aplikasi digital semakin bertambah seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Dalam usaha menggalakkan orang ramai menggunakan aplikasi ini, syarikat penyedia perkhidmatan menawarkan pelbagai insentif yang lumayan. Antaranya, mewujudkan Program Referral dengan menawarkan ganjaran lumayan supaya pengguna sedia ada mengajak rakan-rakan untuk memuat-turun dan turut menggunakan aplikasi tersebut.

Kami juga ada menggunakan beberapa aplikasi dalam kerja seharian kami. Menariknya setiap aplikasi ini menawarkan Referral Fee sebagai Reward kepada pengguna yang berjaya menjemput pengguna baru. Ada yang menyediakan ganjaran sebanyak RM10 sehingga RM50 referral baru yang berjaya mendaftar.

Ada juga perkhidmatan yang memberi ganjaran tunai setiggi 20% untuk tempoh selama 4 tahun! Nak tahu Program Referral yang mana satu? Baca sehingga tamat.

Kami senaraikan 7 Program Referral di Malaysia yang telah kami sertai dan berjaya menjana pendapatan lumayan.

#1 MAE By Maybank2u

MAE adalah singkatan kepada Maybank Anytime, Everyone. Melaluinya, ia menawarkan sokongan dompet digital untuk memudahkan transaksi nirtunai oleh anda. Menggunakan MAE, ia mengasingkan penggunaan wang anda berbanding akaun bank Maybank biasa – sekaligus mengelak anda daripada terlebih berbelanja.

cara daftar MAE

Dengan Program Refer.Rewards.Repeat pengguna sedia ada boleh mengajak rakan-rakan yang belum mempunyai akaun ini. Setiap pendaftaran baru, anda akan mendapat RM3 secara one-off. Untuk tempoh tertentu, ganjaran ini akan berubah mengikut promo-promo pada tarikh tertentu.

Untuk mendaftar aplikasi MAE, anda boleh muatturun aplikasi ini dan masukkan Referral CodeMJB021011

Baca Cara Mudah Register MAE .

#2 PETRONAS SETEL

Setel adalah satu App dengan kerjasama stesen minyak Petronas bagi memudahkan pelanggan mengisi minyak tanpa perlu ke kaunter lagi.

Dengan hanya menggunakan App ini, anda boleh pantau kos penggunaan minyak anda secara bulanan atau mingguan.

Anda boleh muat turun app Setel di App Store ata Google Play Store. Masukkan Referral Code g69gv untuk dapat reward RM5.

#3 RAIZ

Raiz dilancarkan oleh PNB pada tahun 2020 dan berkonsepkan Robo Advisor yang mana pelabur tidak memerlukan kepakaran dalam melabur di pasaran saham. Strategi dan gerak kerja pelaburan diuruskan oleh robot.

Daftar Raiz Invest hari ini menggunakan pautan kami dan peroleh Reward RM10 apabila anda melengkapkan pendaftaran dengan kod rujukan atau pautan kami. Untuk makluman, reward ini akan berubah mengikut promo yang ditawarkan

Baca Cara Daftar Akaun Raiz.

#4 WAHED INVEST

Wahed Invest menawarkan perkhidmatan pelaburan automatik yang direka untuk pelaburan patuh syariah dan beretika.

App Wahed telah menyediakan akses kepada pelaburan Islamik ke lebih 130 negara, termasuk pasaran utama seperti India, Pakistan, Nigeria, Timur Tengah dan Afrika Utara.

Wahed juga menawarkan ganjaran sehingga RM40 dalam Progral Referral mereka. Anda hanya perlu daftar & refer kawan-kawan tentang Program ini.

Baca Cara Mudah Daftar Wahed Invest Malaysia.

#5 TAKAFUL AZ / BZ FORCE

Kami pasti, ini Program Referral pertama di Malaysia yang melibatkan reward yang dibayar selama 4 tahun (48 kali!), dengan reward setinggi 20% atau lebih. Contoh, kawan yang anda refer bersetuju mengambil plan Hibah dengan harga RM200/bulan, reward yang anda dapat adalah RM40 selama 4 tahun!

Program Referral

Program Referral AZ/BZ Force diperkenalkan oleh agensi Buss Consulting, di bawah seliaan Bank Negara Malaysia dengan kerjasama syarikat takaful insuran ( Allianz / Zurich Takaful). Objektif program ini adalah untuk membantu rakyat dengan pendapatan biasa-biasa untuk memiliki polisi Hibah Pampasan Kematian / Sakit Kritikal.

Setiap pemilik polisi layak untuk menyertai program AZ/ BZ Force . Pemilik polisi hanya perlu refer / perkenalkan 5 kawan-kawan yang ingin memiliki plan Hibah.

Anda hanya perlu perkenalkan peluang ini kepada kawan-kawan, kerja-kerja lain seperti menyediakan quotation, presentation dan register kes akan dilakukan oleh ejen. Anda akan dibayar oleh pihak syarikat secara terus ke akan bank. Menarik kan?

Anda yang ingin menjana pendapatan melalui Program Referral ini dan ingin mengetahui lebih lanjat, boleh hubungi Ejen JMR : 017-2101282 .

Baca Cara Beli Hibah dan Jana Pendapatan .

#6 PUBLIC MUTUAL – PELABURAN UNIT TRUST

Public Mutual adalah bank pelaburan Unit Amanah No.1 di Malaysia.

Public Mutual juga menyediakan pelbagai fasiliti kewangan seperti Skim Persaraan Peribadi (PRS).

Public Mutual memperkenalkan platform pelaburan dalam talian mereka sendiri iaitu Public Mutual Online (PMO) yang mana pelanggan boleh membeli dana baru, menjual dan ‘switch’ dana sedia ada sendiri. Kami percaya, tidak semua syarikat pelaburan Unit Trust menawarkan kemudahan sebegini kepada pelanggan mereka.

Selain itu, Public Mutual turut memperkenal Customer Referral Program kepada pelanggan sedia ada mereka.

Untuk membuka akaun pelaburan di Public Mutual, anda boleh menghubungi ejen JMR 0172101282 untuk proses pendaftaran.

One Reply to “7 Program Referral Di Malaysia Boleh Jana Pendapatan. Program Ke-5 Beri Pendapatan 20% Setiap Bulan Selama 4 Tahun.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge